Свързани новини

25.07.2016 12:37

Страните от Г-20 удвоиха своите ангажименти за глобалния икономически растеж

Видян 1883 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Финансовите министри и централните банкери на страните от Г-20 обещаха да удвоят своите ангажименти да използват всички налични инструменти на провежданите от тях политики, за да стимулират икономическия растеж, притеснявайки се, че безбройните "насрещни ветрове" рискуват да вкарат световната икономика в коловоз на доста нисък растеж, съобщава КРОСС.

За разлика от предходните месеци, когато китайските икономически проблеми подхранваха основно паниката на финансовите пазари, акцентът на проведената през уикенда среща на световните финансови лидери от Г-20 се премести върху изненадващия британски вот за напускане на Европейския съюз, неотдавнашния неуспешен опит за военен преврат в Турция и серията ужасни кървави терористични атаки в Франция и Германия, които могат да влошава перспективите пред икономическия растеж в световен план, както и върху заплахите, идващи от банковата криза в Италия. Поради това юлската финансова среща на Г-20 в Ченгду, Китай, контрастира с предходната аналогична среща, проведена през февруари в Шанхай, Китай.

Сред най-ярките проблеми групата на 20-те най-силно развити икономики цитира изненадващото решение на Великобритания от края на миналия месец да напусне Европейския съюз.

В бъдеще ние се надяваме да видим Великобритания като близък партньор на ЕС, се посочва в комюникето на финансовите министри и централните банкери след края на двудневната среща.

Делегациите на Великобритания и ЕС се обединиха около необходимостта за намаляване на глобалната несигурност в резултат на Brexit, но се появиха различия относно времето, когато това може да стане факт. Докато европейските чиновници призоваха Лондон да не "губи време" за решаването на проблема, британският финансов министър Филип Хамънд заяви, че страната му ще изчака с официалното уведомление на Брюксел относно излизането на страната от Съюза, докато тя не бъде напълно подготвена за сложните преговори по развода.

Дори и тогава глобална несигурност по отношение на развода вероятно ще продължи, посочи Хамънд. Несигурността ще приключи едва след като новото споразумение бъде факт, каза той, като добави, че Английската централна банка ще използва това време, за да приложи всичките необходими парични инструменти, ако това е необходимо, за да стабилизира финансовите пазари.

През миналата седмица Международният валутен фонд, който действа като икономически съветник на страните от Г-20, намали прогнозата си за растежа на световната икономика, подчертавайки, че подхранваната от Brexit несигурност ще натежи върху инвестициите и потребителското доверие. Икономистите на МВФ и редица от финансовите шефове от Г-20 са загрижени, че политиците разчитат твърде много на паричната политика като инструмент в подкрепа на икономическия растеж и се призоват едни други да засилят сериозните икономически ремонти, предназначени за повишаване на производителността и за засилване на бюджетните стимул, когато това е възможно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей