Свързани новини

25.07.2016 09:37

Лавров: Гръбнакът на Ислямска държава са офицерите на Саддам Хюсеин

Видян 2440 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че „гръбнакът“ на бойната мощ на „Ислямска държава“ е съставен от офицерите на бившия диктатор на Ирак Саддам Хюсеин, останали без средства за съществуване след американското нахлуване от 2003 г., предаде Фокус.


    „Гръбнакът на бойната мощ на „Ислямска държава“ са бившите генерали от армията на Саддам Хюсеин, които бяха оставени без работа, когато американците окупираха Ирак през 2003 г. САЩ разгониха армията и силите за сигурност на Ирак, оставяйки умеещи добре да воюват хора без средства за съществуване“, заяви Лавров. Според него „лицемерните призиви за смяна на режима, в това число и в Сирия показват, че хората, стоящи на тези позиции, са минимум късогледи, ако не и злодеи, които просто получават удоволствие от или целят разрушаването на страни и региони с надежда да получат изгода от това“.


   Лавров отбеляза, че корените на проблемите, свързани с „Ислямска държава“, са човеконенавистничеството, „отказът да се признае правото на другите хора на избор на собствени религиозни ценности и опитите да се използват религиозните чувства за възпитаване на ненавист към тези, изповядващи друга вяра“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат