Свързани новини

25.07.2016 09:19

Нападателят от Ансбах щял да бъде депортиран у нас

Видян 1652 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


      27-годишният сириец, който се взриви снощи в германския град Ансбах и рани 15 души, е трябвало да бъде депортиран в България, съобщи говорител на германското вътрешно министерство. 



  Сириецът е пристигнал в Германия преди две години. Молбата му е за убежище е била отхвърлена заради престъпления, но е оставен в Германия заради ситуацията в родината му Според властите младежът е правил опити за самоубийство, поради което е бил на лечение в психиатрична клиника.


    Най-вероятно е атентат по ислямистки подбуди, предаде БНР. Това според баварския вътрешен министър Йоахим Херман е видно от почерка на извършеното.

   Нападателят взриви бомбата близо до място, където се провеждаше музикален фестивал на открито с над 2 хиляди души публика. Охраната не е пуснала мъжа до концерта, тъй като не е имал билет. Ако мъжът е бил допуснат вътре, е щяло да има много жертви, посочи полицейският началник Роман Фертингер:

 На мястото на взрива са намерени останки от метални части. Взривното устройство е било в сак, носен от нападателя.
Преди да задейства бомбата "бежанецът" е провел телефонен разговор, като в момента се изяснява с кого.

Министърът на вътрешните работи на провинция Бавария Йоахим Херман смята извършеното от сириеца за ислямистки терористичен акт. Според министъра подобни случаи дискредитират правото на убежище в Германия:

Начинът, по който е предизвикан взривът, сакът с експлозива, натъпкани с метални части и предназначен да рани и дори да убие много хора – всичко това събужда подозрението, че става дума за ислямистки терористичен акт. Трябва да направим всичко възможно да не допускаме разпространение на подобно насилие от страна на имигранти, които идват у нас, за да търсят убежище.

  Това е поредният случай на нападение в Германия за последната седмица.



Вчера към 16.30 часа местно време мъж, размахващ мачете, уби жена и рани други двама души в град Ройтлинген, след което бе арестуван от полицията. 21-годишният нападател е сирийски бежанец, който е поискал убежище в Германия.

По-късно полицията допусна, че убийството е било подбудено от страст, като нападателят и убитата от него били близки и работели на едно място.


  Зачестилите случаи на насилие ще бъдат обсъдени на партийна сбирка на управляващия в Бавария Християнсоциален съюз, който е и част от управлението на Германия заедно с християндемократите на канцлера Ангела Меркел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

везни