Свързани новини

22.07.2016 09:22

Борисов: Хороскопът на света е лош

Видян 1718 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     "Нищо не виждам в средносрочен план, което да успокои света. Хороскопът на света е лош", каза в интервю за Нова Телевизия премиерът Бойко Борисов.


     Усеща се раздвижване от другата страна и неспокойствието. Движат се бежанци. Всеки ден в България във вътрешността на страната залавяме по 150-200 души. Границата ни с Гърция, с изключение на няколко пункта, където засилихме охраната, не се контролира. Нищо добро не ни очаква. За да не тревожа хората, армия, полиция и началниците им са там. Готвим се за тежък проблем с бежанците. Не виждаме нищо, което да ни кара да бъдем по-ведри, заяви премиерът.



"Никой разумен политик няма да подкрепи военно положение", коментира опита за преврат в Турция българският премиер. Той каза, че трябва много внимателно да се говори по темата.

"Много внимателно трябва да се говори по темата, защото по-близко от това няма. Не само границата ни е обща, много изселници има в Турция, много български мюсюлмани в България", добави Борисов.

Премиерът съобщи, че ще срещне с турския президент Реджеп Ердоган на 24 август.

   Във връзка със ситуацията в Черно море Борисов заяви, че "всичко от Студената война се повтаря в още по-черни краски". "Напрежението между великите сили става нетърпимо. Отново започнаха руски самолети да наближават въздушното ни пространство. През Черно море наближават и си отиват. Но ние вдигаме двойка изтребители в морето. Не всички натовски държави обаче го правят", подчерта той.



Във връзка с предстоящите президентски избори той беше категоричен, че ще изтегли ГЕРБ от управлението, ако партията не спечели вота.  "Партията преосмисля фигурата на кандидата си за президент, предвид новата обстановка  и последните събития в региона и света. В тази ситуация кандидатът трябва да бъде "обединител", съобщи Бойко Борисов.

 "Ако кандидатът им за президент не бъде подкрепен на предстоящите изборите, това ще означава, че има нова политическа сила, която е по-силна от нас, заяви Борисов. Ако успеем и спечелим ще направя нов, още по-силен кабинет, за да усилим последната година на управлението", обяви премиерът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и