21.07.2016 16:17

ПФ иска забрана за дарения от чуждестранни институции и граждани

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Внасяме промени, с които всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби на български език. Също така забраняваме даренията от чуждестранни граждани и чуждестранни институции. Това каза по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов, предаде Фокус.

  По думите му с промените, които се предлагат в Закона за вероизповеданията от ПГ на ПФ една от основните позиции е задължителното полагане на изпит от религиозни лица, които са завършили своето религиозно образование извън територията на България, по ред определен от МС. „Следващата основна позиция е, че всички вероизповедания в България ще бъдат задължени да извършват своите религиозни служби, обреди, проповеди изявления и всички други само и единствено на български език”, заяви той. Народният представител коментира, че ще се даде едногодишен период за превод на религиозните книги на български език. По думите му с внесения законопроект се налага задължението всички вероизповедания в срок от 14 дни след влизането на закона в сила да декларират своите сметки в чуждестранни банки или финансови институции. Симеонов уточни, че по отношение на получаващите или ползващи общински субсидии, което е масово явление в българските храмове, се налага ограничението да не бъдат използвани такива за обезпечения при сделки или теглене на кредити.


  „Също така забраняваме даренията от чуждестранни граждани и чуждестранни институции. На първо място забраняваме анонимните дарения, на второ място забраняваме дарения извършени от политически партии, дарения от чужди религиозни или каквито и да е било международни институции. Забраняваме дарения от чужди правителства и чужди вероизповедания, фирми, НПО или техните филиали и клонове в България”, каза той. По думите му се забранява и местни фирми с чуждестранно участие да извършат дарения към религии в България, както и за дарения в имоти. Симеонов допълни, че се забранява съвместна дейност във вероизповеданията с фирми с участието на чужди физически или юридически лица.





 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат