Свързани новини

21.07.2016 09:32

Турция замрази Европейската конвенция за човешките права

Видян 3015 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       
 Действието на Европейската конвенция за правата на човека ще бъде преустановено по време на действието на извънредното положение в Турция, предаде Фокус.  Режимът бе въведен тази сутрин за срок от три месеца, стана ясно след заседание на съвета за национална сигурност на югоизточната ни съседка.

         За ръст на авторитаризма, като последица от предприетите мерки по-рано днес предупреди външният министър на Австрия Себастиан Курц. Той също така съобщи, че посланикът на Турция във Виена е привикан за разяснение и заради провокираните от турските властим ногохилядни митинги на живеещите в Австрия турци в нощта на неуспешния преврат.

„Имаме сведения, че демонстрациите във Виена са били директно инициирани от Турция, - заяви Курц – Това е неприемливо".


   Опасение, че  извънредното положение ще позволи на президента и правителството на Турция да пренебрегват парламента при прокарването на закони и ограничения на гражданските свободи, изразиха и световните лидери.

  Мярката, която ще продължи 3 месеца, се въвежда след проваления опит за държавен преврат на 15 срещу 16 юли. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който уточни, че извънредното положение ще се въведе в цялата страна. Той увери още, че животът на гражданите няма да бъде засегнат негативно.

Решението е било взето на продължилото 4 часа и половина заседание на Висшия съвет за национална сигурност на страната. То ще бъде внесено в парламента и след като бъде прието ще влезе в действие. Турската конституция позволява въвеждането на извънредно положение за период до 6 месеца.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец