20.07.2016 10:52

Ловът на покемони даде истинска жертва в Гватемала

Видян 2064 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Ловец на покемони е бил убит, а друг е бил хоспитализиран с огнестрелна рана в Гватемала, след като неизвестни престъпници са открили огън по тях по време на игра, съобщиха местните власти, предава Фокус.
По данни на полицията, нападението е станал в град Чикимула. На мястото на престъплението са намерени са намерени 17 гилзи. Загиналият ловец на покемони е бил на 18 години, а раненият на 17.

Играчите са били обстреляни от преминаващ джип.

   Покемон Гоу е приложение за мобилни телефони, което дава на своите потребители възможността да търсят, ловят и тренират въображаеми анимационни герои (а именно – покемоните) в реалната градска среда.  После с няколко клика го хващат, добавят в колекцията си и ако срещнат и други (играчите) се бият с тях.


Междувременно, бившият служител на специалните служби на Руската федерация и генерал-майор от запаса към Федералната служба за безопасност на Русия Александър Михайлов заяви, че играта може да бъде използвана като средство за шпионаж, предаде kaldata.com.

„Представете си, че едно такова „зверче“ се появи не в някакъв парк, а в секретен обект, където военнослужещ на срочен договор или друг тип служител на армията вземе, че го заснеме с камерата. Това ще представлява вербуване за чужда страна, което ще е осъществено по негово собствено желание без никаква принуда – идеалната схема за събиране на информация за специалните служби“, отбелязва Михайлов. Той отбелязва, че това може и да не се случи, но реално за такава опасност е нужно да се помисли.

Михайлов не е единственият военен, притеснен от подобна възможност. Наскоро израелските служби издадоха предупреждение към местните военнослужещи приложението да не се използва в границите на армейски бази, тъй като представлява източник за събиране на информация. Заснетите кадри лесно биха могли да бъдат локализирани, тъй като приложението използва GPS функционалността на устройството. Освен това то има достъп до Google акаунта на използващия го, което съчетано с предното, представлява допълнителен риск.

На израелските военни им е строго забранено да разгласяват подробности за своите професионални занимания. Освен това е забранено да се логват в интернет услуги от военни бази, припомня на свой ред Haaretz. В миналото е имало случаи на наказани военни, които са се вписали в профилите си във Facebook от базите, в които служат.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и