Свързани новини

20.07.2016 10:14

Уикилийкс публикува 300 хил. документа на турското правителство

Видян 921 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     „Уикилийкс” публикува около 300 хил. електронни съобщения на членове на турското правителство. Новината беше съобщена в „Туитър”, където беше посочен и линк към база данни, съдържаща документите.


Публикувани са електронни писма на турската управляваща партия на президента Реджеп Тайип Ердоган. Освен имейлите са публикувани и хиляди прикачени документа от 762 адреса, свързани с домейна на Партията на справедливостта и развитието, съобщава бТВ.


От „Уикилийкс” поясняват, че въпросният домейн се използва повече за общуване със света, а не за поверителни вътрешни въпроси.


Източникът на материалите няма връзка с елементи, стоящи зад опита за преврат от петък, нито пък връзка с противникова политическа партия или държава, посочват още от „Уикилийкс”.


От организацията съобщиха, че след като са обявили, че ще публикуват материалите са били подложени на хакерска атака. „Укилийкс” допълниха, че турското правителство ще се опита да наложи цензура върху разпространяването на документите и призова публиката да е готова да се опита да заобиколи опитите за блокиране на достъп.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион