Свързани новини

18.07.2016 10:07

Сърбия обвини България, че не пази границите си, праща армия да спира мигрантите

Видян 1462 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   На извънредно заседание късно тази нощ сръбското правителство одобри създаването на съвместни военни и полицейски екипи, които ще бъдат изпратени по границите с България и Македония с цел спиране на нелегалните мигранти, съобщи БГНЕС. Новината бе разпространена в 23.30 часа българско време след приключването на заседанието на кабинета, което бе ръководено от премиера Александър Вучич.   Сръбският министър на труда и социалната политика Александър Вулин открито обвини България, че страната ни не пази границите си.

  "Задачата на военните и полицейските сили ще бъде да предотврати нелегалното влизане на мигранти от Република България и Република Македония. В същото време те ще имат за задача да предадат на правосъдните органи трафикантите на хора, които извършват тази нелегална дейност на територията на Сърбия", се казва в краткото съобщение, което бе публикувано тази нощ от пресслужбата на сръбското правителство.


"В случая ние имаме страна-членка на ЕС - България, която държи напълно отворени границите си и няма никакъв контрол над движението на мигрантите. В същото време Австрия и Унгария напълно затвориха границите си. Сърбия няма да стои със скръстени ръце между тях и да чака", каза Александър Вулин.

Предложението за създаване на съвместни екипи бе направено в събота по време на заседанието на Бюрото за координация на работата на спецслужбите при разрешаването на мигрантската криза.


От своя страна, главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов заяви, че "Сърбия няма повод за притеснение от гледна точка на сигурнoстта, но не е коректно да се коментират действията по охрана на граница на съседна държава". 


"Това, което може да кажем в момента за обстановката по линия на миграционен натиск на нашите граници, е че тя е нормална, съобразно сезона, в който сме. Няма основания за притеснение. В контекста на последните събития в Р Турция има толкова командировани сили, колкото е необходимо по границата", каза още Костов.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева