Свързани новини

16.07.2016 14:33

Борисов: Имам пълните уверения, че границата няма да бъде поставена под натиск

Видян 1533 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имам пълните уверения, че българо-турската граница няма да бъде поставена под натиск. Това каза премиерът Бойко Борисов, по време на брифинг в МС след срещата между него и турския посланик Н. Пр. Сюлейман Гьокче, предаде Фокус.

"Имаме комуникация с турското правителствo, с премиера, с посланика. Имам пълните уверения на всички, че границата няма да бъде поставена под натиск. Заедно с турската страна продължаваме да я охраняваме. Въпреки всичко съм изпратил военния министър, главния секретар на МВР, началника на генералния щаб и с 230 войници допълнително сме подсилили "Гранична полиция" в региона, защото може да се очаква все пак натиск", заяви премиерът Борисов.

 Няма индикация да има пострадали българи след неуспешния опит за преврат в Турция.

 „Изказах съболезнованията си към всички загинали, към техните семейства“, заяви Борисов, който отбеляза, че през месец-два пише съболезнователни адреси докъде ли не в света, което още веднъж потвърждава тезата му, че трябва политиците много по-сериозно да се заемат с тази дейност в цял свят и да се намери трайно решение, което да бъде мирно.

  „Непрекъснато войни, военни операции, военни намеси - нищо добро не носят към този момент“, каза Борисов. Той увери, че КПП-тата работят. „От снощи дори и да е имало неудобства е нямало как при тази ситуация в Турция да ги накарат да пуснат КПП-тата и след няколко разговори с външния министър на Турция и с наши колеги, са успели да отворят пунктовете, които работят в момента“, посочи премиерът.


  По думите му обаче все още конфликтът не е напълно локализиран от това, което има като информация и затова препоръчва на всички да отложат каквито и да е пътувания, за да не бъдат поставени в екстремна ситуация. На въпрос дали има информация за пострадали българи той отговори, че няма индикация за такива.


  „За радост комуникациите съществуват и вие виждате всеки гражданин се обажда и през медиите и през външно министерство и през дежурните ни центрове. Към този момент това, което знаете вие знаем и ние – нямаме някакво индикиране по въпроса. Държим и самолет в готовност и бихме могли да помагаме, но все още не е достатъчно стабилна ситуацията там и рисковете биха били големи, защото виждате, че става въпрос за преврат, в който участват F-16 и най-съвременни хеликоптери, които хвърлят бомби. Така че дори и за гражданската авиация не е много сигурно“, посочи още той.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне