Свързани новини

16.07.2016 08:22

Борисов нареди да се засили охраната по границата

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Усилили сме максимално границата – с „Гранична полиция”, с военни части, екипи на външно министерство следят ситуацията – всички служби са си по местата, заяви на извънреден бирифинг премиерът Бойко Борисов по повод обстановката в Турция, където миналата нощ бе извършен опит за военен преврат.


   Има ред за сваляне и махане от власт и това демократичният свят го е направил чрез избори, каза Борисов.



„Както всички вие, така и ние с тревога следим какво се случва в нашите съседи", каза премиерът и уточни, че първото и най-важното е, да се погрижат за всеки български гражданин.


"Външният министър се чу с външния министър на Турция. По линия на специалните служби направихме необходимите контакти”, каза премиерът и коментира, че ситуацията там се поизяснява. Борисов изрази надежда, че ще се отрегулира по законния и демократичен начин.


„Изключително важно е, което държим да кажем е че винаги сме били за законност, за спазване на конституциите, на която и да е държава, има ред за сваляне и махане от власт и това демократичния свят го е направил чрез избори. Точната формулировка да няма спирала от насилия, защото и днес сутринта говорихме - насилието ражда насилие”, заяви министър-председателят.


  По думите му мир с война и с убити не се постига. „Някак си светът започна да свиква всеки ден да има десетки убити, това да става нормално, а то не е. Ето днес вече „забравихме” Ница. Само преди един ден бяхме потресени в Ница, днес вече цялото внимание е за жертвите и това, което се случва в Турция”, коментира премиерът. Той уточни, че са затворени от турска страна КПП-ата към България. „Усилили сме максимално границата с гранична полиция допълнително, с военните части. Всички служби са си по местата, Външно министерство, всички екипи следят и сме готови да се отзовем по всякакъв начин за подкрепа за всеки български гражданин, който е в Турция”, добави Бойко Борисов. Премиерът не посъветва никой да пътува към Турция.


 


„Продължаваме с колегите, виждате, че всички са тук. Службите им работят. Навсякъде има щабове. Там където се появи връзка с колегите в Турция, обменяме информация”, добави той и изрази надежда да няма ранени български граждани. Той уточни, че до този момент няма такава информация.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!