Свързани новини

15.07.2016 11:51

Борисов за Нинова: Ако жена ми постави ултиматум, то тя вече не е в живота ми

Видян 1574 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ако жена ми постави ултиматум, то тя вече не е в живота ми, заяви шеговито премиерът Бойко Борисов във връзка със срока от 48 часа, който лидерът на БСП Корнелия Нинова му даде, за да обяви кандидатурата си за президент.

След това тя щяла да изпълни призива му партийните лидери да се включат в надпреварата и сама да влезе в нея. Нинова беше категорична, че ако Борисов не го направи, ще приеме отказа му за „дуене на перки" и „страх".

„Ако президентската власт имаше повече отговорност от премиерската, аз щях да се кандидатирам за президент", заяви Борисов.



Искам да напомня на БСП, че когато бях кмет на София и мисля, че тогава по-висок рейтинг не е бил измерван- 93 % някъде беше рейтинг и трепереха от страх да не се кандидатирам от кмет на София за президент. Много ясно, много пъти съм го заявил,че първо аз съм поел ангажимент към коалиционните си партньори. Аз бих го приел като дезертьорство. Няма да е честно нито към партньорите, нито към хората, които в този труден свят са ми дали доверие. Моят колегиален съвет е към другите партии да гледат всеки своята партия и възможно най-добрия кандидат. Ако Корнелия Нинова се кандидатира за президент и стане президент, първият, който ще я поздрави, ще съм аз и ще съм спокоен, че ще имаме такъв президент, защото партията и всички, които стоят зад нея, ще я държат отговорна за това, което прави. Затова винаги съм казвал партиите трябва, когато издигат кандидат, да гарантират за него като държавен глава, като човек, който участва в назначаването на съдии, посланици и други. Това съм имал предвид- политическата отговорност. Моят отбор е готов”, каза Борисов, цитиран от Фокус.

По думите му президентските избори ще бъдат вот на доверие или недоверие. „Разговарял съм с партньорите от Патриотичния фронт. Ако партиите от ГЕРБ, Реформаторски блок, Патриотичния фронт се представят добре на президентските избори и да речем искат да оптимизираме правителството, тогава ще говорим, ако някъде има забележки на всички партньори, да коригираме. В това отношение съм казал, че съм готов на промени, ако партньорите ни искат нещо да се оптимизират. Ако се представим зле, то тогава нямаме право да говорим за управляваща партия и правим предсрочни парламентарни избори”,каза още премиерът.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да усетите потребност за размисъл върху вашите дългосрочни цели

Днес може да усетите потребност за размисъл върху