Свързани новини

15.07.2016 08:17

84 убити при терористичен акт в Ница

Видян 1912 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


84 са жертвите на нападението с камион, извършено късно снощи във френския град Ница по време на заря по повод националния празник на страната - Денят на Бастилията.  54 души са потърсили лекарска помощ. Сред убитите има и деца, предаде БНР.  Атентаторът  бе идентифициран като Мохамед Лахуаедж Бухлел, който е на 31 години, с френско-тунизийски произход, съобщи местният вестник Нис матен.

Камионът се е движил сред сред тълпата близо 2 километра. Имало е престрелка между хора, които са били в камиона и полицейски части. В превозното средство са открити множество оръжия и гранати. Властите в Ница предупреждават хората да останат по къщите си и да не излизат.

Президентът Франсоа Оланд определи нападението като терористичен акт.

Оланд ще посети по-късно днес Ница, след като проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност в Елисейския дворец. Той обяви и удължаване на извънредното положение с още три месеца.

След днешния съвет по сигурността ще отида, заедно с вътрешния министър, в Ница, за да окажа подкрепа на града и управата му в това изпитание и за да мобилизирам всички необходими средства. Франция е потресена от тази нова трагедия. Тя е ужасена, но тя е силна и ви уверявам, че тя ще става все по-силна, заяви френския президент Франсоа Оланд.


 В камиона на извършителя са били открити документи за самоличност и оръжия. Според много очевидци той е открил огън и по полицията, преди да бъде убит.

Вестник "Нис матен" съобщи, че нападателят е бил известен на съдебните органи за различни криминални прояви, но не и на разузнаването. Полицията продължава да издирва евентуални съучастници на нападателя от Ница.



Нямаме данни за пострадали или ранени български граждани при инцидента в Ница. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи. От институцията посочиха, че българските дипломатически представителства остават във връзка с местните власти.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни