Свързани новини

13.07.2016 17:11

Облагат ни с още 10% покрай "данък уикенд"

Видян 1877 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Ползването на фирмени автомобили, телефони и друга техника за лични нужди да се облага с "плоска" ставка от 10%, вместо върху сумата да се дължат и данък общ доход, и осигуровки.



   Това предвиждат промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, внесени от МенТа Стоянова и група народни представители от ГЕРБ.
Данъкът ще се плаща изцяло от работодателя и служителят няма да дължи нищо. Това е нов ред за облагане, свързан с "данък уикенд", след като от началото на годината влязоха в сила неясни текстове за това как компаниите да отчитат ползването на фирмени коли, имоти или телефони за лични цели и да връщат съответната част от ДДС-то на държавата. Заради липсата на този обещан още през февруари ред много компании отложиха декларирането, че фирмени активи се ползват и за лични нужди. По тази причина в бюджета през първите месеци влязоха минимални суми от този "данък уикенд", пише Капитал daily. Макар да е неизгодно, много фирми през последните месеци директно продадоха луксозните си джипове на собственика или мениджъра, за да избегнат бюрокрацията.

   Ако бъде приет данъкът, ще бъде окончателен и подлежи на деклариране и внасяне веднъж годишно – в срок до 31 март на следващата календарна година. Промените ще влязат със задна дата – от 1 януари 2016 г.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей