Свързани новини

11.07.2016 16:55

51,3 млн. за месец глътна АМ Марица за канавки

Видян 2699 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

51 343 630 лева са похарчени само за 32 дни за укрепване на новата магистрала Марица и за строеж на отводнителни съоръжения. Строителството на ЛОТ 1 на магистралата от Оризово до Димитровград (участък от точно 31 км) започва през август 2011 година и приключва октомври 2015 година.Договорът за строителство е сключен с италианския консорциум CMC, Равена и за сумата от 159 755 613 лв. те трябва да построят магистралата. Докато машините на италианците строят обаче, се появява втори договор за допълнителни строителни работи в същия участък - на ЛОТ 1 от Марица, пише offnews. Агенцията за Пътна инфраструктура (АПИ) обявява обществена поръчка за допълнително строителство Пътища Пловдив – част от любимата на  шефа на АПИ фирма Агромах поема плячката.Договорът е за 32 дни на сензационната цена от 51 млн. лв. Сигурно, защото според браншовици май връща 70%.



Ако за 4 години за превръщането на черен път в магистрала и за строеж на 22 големи съоръжения на нея (както пише в проекта - 4 моста, 10 надлеза и 8 селскостопански подлеза) са изхарчени 159 милиона лева, как е възможно само за месец за укрепване на окоси и строеж на 1 съоръжение да са изхрачени 51 млн. лв.?



Според здравия разум е нормално, ако е имало нужда от допълнително укрепване, то да се извърши от фирмата, която е строител на обекта. Обратно на здравия разум обаче АПИ дава работата на фирма Пътища Пловдив на фаворита Агромах. Така се оказва, че двете фирми заедно са строили магистрала Марица.



„Необходимостта от допълнителните строителни дейности възникна вследствие на падналите обилни валежи по време на строителството и различията между геоложките проучвания в проекта на лот 1 и установените на място видове скали“, обясниха за OFFNews мотивите си да дадат на друга фирма поръчката за магистралата от АПИ. Което са пълни глупости, защото в България повече от век има климатолози и учени по почвите и те отдавна са дали своите изследвания на база на които се строият магистралите. Нищо сензационно не се е случило, освен вълчия апетит на властта.



Искане за разследване на строежа на ЛОТ 1 на магистрала Марица обаче вече има и в прокуратурата.От главния прокурор Сотир Цацаров се иска да разследва именно допълнителния договор за укрепване на магистралата, който изглежда съмнителен заради голямата сума, която е изразходвана за толкова кратко време и за толкова малко работа.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей