01/04

Свързани новини

11.07.2016 11:49

Подписахме три двустранни документа за сътрудничество с Иран

Видян 1181 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  На церемония в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и първия вицепрезидента на Иран Есхак Джахангири бяха подписани три двустранни документа за сътрудничество, съобщиха от правителствената информационна служба.


Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министърът на комуникациите и информационните технологии Махмуд Ваези подписаха Меморандум за разбирателство за сътрудничество в областта на съобщенията и информационните технологи.


Заместник-министърът на икономиката Любен Петров и Моххамад Хазаи, заместник-министър и президент на Организацията за инвестиции,икономическа и техническа помощ на Иран подписаха Меморандум за разбирателство за създаване на Съвместна работна група между Българската агенция за инвестиции и Организацията за инвестиции, икономическа и техническа помощ на Иран.


 Заместник-министър Любен Петров подписа от българска страна и Меморандум за разбирателство между Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия и Организацията за малки и средни предприятия и индустриални паркове на Иран.


"България е получила предложение да се включи в нов транспортен коридор, който включва Иран, Армения и Грузия", заяви Борисов след срещата. Темата за ядреното оборудване по проекта "АЕЦ Белене" е обсъдена, но повече яснота ще има след двустранната среща на енергийните министри, предаде БНР.


Чрез пристанищата във Варна и Бургас още сега страната ни е готова да участва в новото транспортно трасе, което се предлага от Иран, по което може да се пренася и газ, обяви министър-председателят:


Аз заявих, че ние и днес можем да поемем през нашите пристанища Варна и Бургас инфраструктурата, която имаме. В този транспортен коридор влиза не само превоз на товари и стоки, но включително и на газ. След две седмици в София ние ще дадем всички възможности, които България има в тези посоки, включително и газовия ни хъб "Балкан". Цяла Европа на такъв транспортен коридор.



Предварително анонсираната тема за оборудването на АЕЦ "Белене", която също е в дневния ред на разговорите, е представена пред домакините:


С възможностите, които има България като потенциал в тази посока, включително и реактор… Следобед е срещата на енергийните министри, ще им дадем всички подробности, за да мислят по тази тема - какво бихме могли съвместно да направим.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

телец

Денят обещава стабилност и продуктивност

Денят обещава стабилност и продуктивност, ако