Свързани новини

11.07.2016 09:47

Ще фалира ли Дойчебанк?

Видян 1986 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Миналата седмица МВФ и СБ обявиха Дойче банк – гръбнака на немската икономика, за „най-опасната банка в света”. Ако прогнозите им се сбъднат, това ще повлияе катастрофално не само на Германия, но и на целия ЕС с неговата без друго кризисна икономика, коментира Ню Юръп. Още през февруари, когато директорът Джон Криан нарече без да го питат банката „солидна като скала”, а финансовият министър Шойбле заяви, че „няма притеснения” за нея, всички изтръпнаха. Още повече Шойбле обвърза цялата немска икономика с банката, което накара шефът на ЕЦБ Драги да заяви, че ще я спасява, „каквото и да струва”. Оказа се, че ДБ се е раздрусала след наложената м.г. $2,5 млрд. глоба за манипулиране на междубанковия процент Либор и се наложи да плати още $1,5 млрд. за резерви, като впоследствие сумата на щетите за нея се оцени на 5,5 млрд.евро. 2015 г. бе затворена с минуси от 8 млрд.евро.


  Уж не е нищо за банка с активи за 1,58 ТРИЛИОНА евро, но се оказа, че реалната й book net value стойност е само €20млрд. Или само два пъти и малко над платеното за глоби и разноски по мошеничествата м.г. Затова акциите й миналата седмица паднаха до най-ниските нива от 1989 г. – 70% са по-ниски от преди година. И се заговори за фалит! Още повече, миналата година Дойче банк се провали на стрес тестовете в САЩ със своя американски клон. А Брекзит постави нови въпроси пред немската икономика, чийто главен пазар е Великобритания. Ако ЕС ще спасява ДБ, това наистина ще бъде твърде скъпо удоволствие, включително за българския данъкоплатец!






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Тошко Йорданов

ГЕРБ оставиха ППДБ да си играят на юристи: Тошко Йорданов

 „Изборът на служебен премиер беше една ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.