Свързани новини

08.07.2016 14:36

Борисов обсъди с директора на Европол контрабандата

Видян 1163 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с директора на Европол Роб Уейнрайт, в който двамата обсъдиха последните операции за противодействие на контрабандата, организирани от и с участието на българските служби.
Борисов информира Уейнрайт за задържаните на ГКПП „Лесово” 200 кг хероин с висока концентрация на активното вещество, което е най-голямата такава пратка за последните пет години. Той определи операцията като поредна добра реализация, благодарение на отличната комуникация между Прокуратурата, Агенция „Митници” и МВР, съобщиха от правителствената информационна служба.



Министър-председателят подчерта, че засиленото сътрудничество на българските служби с партньорите от останалите европейски държави и с Европол води до отлични резултати в борбата с контрабандата с транснационален характер. Борисов и Уейнрайт обсъдиха успешната реализация на съвместната операция на ГДБОП и испанските правоохранителни структури, проведена в тясно сътрудничество с Европол, при която на територията на Испания са разбити три нелегални фабрики за производство на цигари.



„Операцията е показателна за успехите на българските правоохранителни органи в борбата с контрабандата на европейско ниво”, подчерта директорът на Европол. Коментарът му беше по повод предприетите от България мерки, които принуждават организираните престъпни групи да изнасят производството си от нашата страна в други европейски държави, както и на успешните съвместни реализации в Полша и Испания. Роб Уейнрайт благодари за развитието на операциите и дейността на българските служби.



Бойко Борисов информира директора на Европол за последното проучване на тютюневите компании от Инициативата срещу незаконната търговия, което показва рекорден спад до 8% на нелегално търгуваните цигари. Той посочи също, че в резултат на предприетите мерки и добрата координация, постигната чрез Бюрото за борба с контрабандата, в бюджета са събрани 2,5 млрд. лева повече в сравнение със същия период на миналата година.
Борисов и Уейнрайт уточниха продължаването на съвместната работа по приоритетите, очертани заедно с Европол и партньорските служби на страните от ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален