Свързани новини

06.07.2016 17:28

НЗОК спонсорира милионери

Видян 5271 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         В противоречие на закона здравната каса ще финансира и най-новата голяма частна болница у нас - Уни хоспитал в Панагюрище, както и нови структури на друго частно лечебно заведение - Пълмед.  Клиниката  в Панагюрище беше открита лично от премиера Бойко Борисов преди по-малко от месец. В края на юни надзорният съвет на НЗОК реши да сключи договор за новите дейности на болницата по лъчелечение и медицинска онкология, въпреки че според закона за бюджета на Касата не може да се финансират нови здравни заведения или дейности, получили разрешение от ресорното министерство след 31 декември миналата година. Разрешителното на Уни хоспитал  за двете скъпи онкологични дейности е от тази година.  Пуснат е  и договор за нови дейности на Пълмед ООД, клон Здраве в Пазарджик и на университетската Пълмед  в Пловдив, съобщи Сега.



Собствениците и двете здравни заведения са стари познайници на 19 минути.  Основният инвеститор в  Уни хоспитал в Панагюрище Лъчезар Цоцорков мултимилионер, дори получи като подарък от общината сграда и терена, върху който е частното лечебно заведение. Той контролира и компанията Асарел Медет, която  замърсява природата и  се възползва от минимални концесионни такси.



При Пълмед нещата са още по-интересни. Тя и СофияМед са част не просто от верига болници, ами от цял здравен октопод, заедно със заведенията Бургасмед, Здраве в Пазарджик, други във Велинград и Пещера, верига аптеки в Пазарджик и Велинград, че чак и соцхотела Хебър в областния град. Чрез няколко от компаниите си официалният собственик Михаил Тиков е и един от основателите на фонда Евроинс. А Тиков е в приятелския кръг на бившия кмет на Пазарджик, зам.-шеф на КНСБ и член на Надзорния съвет на НЗОК Иван Кокалов. Откъдето и снабдява частната си болница с милиони от държавата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак