Свързани новини

04.07.2016 16:40

Нови 1,2 млн. лв. за бивш министър от Америка за България

Видян 4003 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Поредни 1 184 760 лв. дава Америка за България на фондацията Български институт за правни инициативи на бившия правосъден министър Христо Иванов. Парите трябва да бъдат усвоени до месец май 2019 г. Грантът подкрепя две програми: Инициатива за прозрачни съдебни назначения и Мрежа на американските съдии за България, стана ясно от сайта на Америка за България. Там е посочено, че “инициативата e инструмент за обществено наблюдение и оценка на професионализма на кандидати за ръководни постове в съдебната система”. Мрежата на американските съдии за България пък щяла да популяризира US практики за управление на съда чрез пряко общуване между  колеги. Важно е да се знае, че европейската съдебна система е противоположна на американската, която се крепи на решения от заседатели. Така, че парите се дават залудо!



Америка за България вече три пъти е давала пари на НПО-то на бившия правосъден министър Христо Иванов. През 2012 г. са отпуснати 697 600 лв., през 2011 г. – 142 360 лв., а през 2010 г. -150 483 долара.



С огромна сума са зарадвани и двама от най-активните проамерикански коментатори - Алекс Алексиев и Илиян Василев. Техният Център за изследвания на балканския и черноморския регион получава 228 250 долара. Парите пък се отпускат за "издигате видимостта на България в международния информационен обмен като предлага богата фактологична и аналитична информация от политиката, икономиката и сигурността за България и за региона. Група от международни и български експерти ще анализира задълбочено регионалната геополитическа среда и ще изследва възможностите, които актуални промени предоставят на страната." Илиян Василев е бивш български посланик в Москва и ексслужител на комунистическата Държавна сигурност. В момента е един от най-изявените български русофоби, обясняващ почти всички световни събития и катаклизми с "дългата ръка на Кремъл" или с руския президент Владимир Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични