Свързани новини

01.07.2016 11:10

Продават пристанище Пирея на китайска компания

Видян 1320 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 223 гласа "за" от общо 248 депутати, гръцкият парламент одобри законопроекта за ратификация на договора за продажбата на пристанище Пирея на китайската компания "Коско", който бе подписан през април, предаде БНР. Проектът бе подложен на гласуване в навечерието на официалната визита на гръцкия премиер Алексис Ципрас, който днес заминава на посещение в Китай.   


Решението бе предшествано от известни противоречия, след като китайският консорциум обвини гръцкото правителство в подмяна на основни клаузи от подписания договор за приватизация. В началото на годината китайският гигант бе избран за купувач на мажоритарен дял от 67 на сто от акциите на оператора на пристанището в Пирея.


След гласуването китайската страна е изразила съгласие по направените от гръцкото правителство актуализации в законопроекта.


Сделката на обща стойност 368,5 милиона евро предвижда Коско първоначално да придобие 51 на сто от акциите на пристанищния оператор срещу 280,5 милиона евро, а след пет години да изкупи още 16 на сто срещу 88 милиона евро. Китайската компания също така се ангажира да инвестира в пристанището 350 млн. евро през следващите 10 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни