Свързани новини

30.06.2016 16:14

Банкерка подслонява частния съд на колектори и монополисти

Видян 4193 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Близък до колекторския гигант С.Г. Груп т.нар. „арбитраж” на малко известната улица Мур в столичния квартал Манастирски ливади разплаква стотици хиляди българи. 102 000 дела са разгледани само за година. Това е частният „съд” на колекторите и прехвърлилите им вземания монополисти.



  Особеното е, че в него често хората са осъждани за сметки с отдавна изтекла давност, което е незаконно. Но пък носи добри пари на колекторите. Още по-интересното е, че хора са осъждани от частния съд дори по дела, спечелени в държавния. Естествено, има и такива, които получават наказания съвсем справедливо, понеже на са си плащали дължимото. Но в повечето случаи потребителите са в неравностойно положение.



  По данни от администрацията на омбудсмана „съдилището” често използва за „процесите” си срещу гражданството зали и салони в близкия хотел Феста Барсело от групата на банкерката Петя Славова, най-известна като съсобственик на Инвестбанк. Не е тайна, че дълго време там бе щаб квартирата на негласния гуру на съдебната система Красьо Черния. Пак там се черпеха и членовете на Висшия съдебен съвет, даже виеха и хора, понеже пък шефка на холдинга на банкерката беше бившият правосъден министър Миглена Тачева. Тя пък преди ден оглави Националния институт за правосъдие на държавата. Случайни ли са всички тези връзки?



В момента в парламента депутатите от ГЕРБ и РБ задвижват нов закон, който ще ограничи дейността на подобни частни „съдилища”. Идеята е на омбудсмана Мая Манолова. Предстоящата лятна ваканция вероятно ще забави с месец-два приемането на правната рамка за дейността им, ако изобщо допусне съществуването на подобни арбитражи в бъдеще.
Очаква се наесен да се появи и нов закон, който най-накрая да защити бедния български данъкоплатец от често преминаващите и законните, и чисто човешките норми действия на колекторските фирми, научи 19 минути.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв