Свързани новини

29.06.2016 17:27

40 депутати гласуваха КЗК и Закона за съдебната власт

Видян 1634 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Едва 40 народни представители бяха достатъчни, за да може Народното събрание да избере нов председател на Комисията за защита на конкуренцията и да гласува Закона за съдебната власт. Тази бройка не може да събере кворум, но за сметка на това депутатите ни са усвоили много добре гласуването с чужди карти.



 Парламентът избра дългогодишния зам.-кмет на София с ресор Законност, координация и контрол Юлия  Ненкова за председател на Комисията за защита на конкуренцията. Неин съпруг бе конституционният съдия Румен Янков, а синът й Александър Ненков е депутат от партията на Борисов.



Ненкова беше единственият кандидат за председател КЗК. Тя бе предложена от ГЕРБ, като зад нея застанаха 137 депутатски карти, 1 гласува "против" и 10 се въздържаха. Забележете,  при 40 народни избраници в залата и още 20 в кафето, те успяха да изкарат присъстващите 148.
А шефът на НС Цецка Цачева обяви от Пекин, че България вече има нова съдебна система. Финалът на реформата бе съобщен от парламентарния пресцентър, въпреки че обсъждането на промените в Закона за съдебната власт на първо четене все още не беше  започнало в пленарната зала. Освен това в момента тече и проверка на европейски прокурори в държавното ни обвинение. “София е отлично място за привличане на чуждестранни инвестиции. В България има политическа стабилност, страната има реформирана съдебна система, данъчните условия, които предоставя, са много добри и има отлично подготвени млади специалисти, които биха отговорили на очакванията на инвеститорите“, каза Цачева.



Пророчеството на Цачева се сбъдна и парламентът прие на първо четене промените в Закона за съдебната власт, изготвени от екипа на ресорния министър Екатерина Захариева.
Законопроектът на МС бе подкрепен от 116 народни представители, петима гласуваха "против", а 10 се въздържаха.

Промените са свързани и с приемането на измененията в Конституцията от края на миналата година, с които Висшият съдебен съвет беше разделен на две колегии.

Снимка: 29.06.2016 г., 11.00 часа



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви