Свързани новини

28.06.2016 15:27

Най-много скача администрацията в земеделието

Видян 1198 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Въпреки всички обещания за намаляване на държавната администрация чиновниците отново започнаха да се множат. Част от министрите са разхлабили колана при назначаването на нови служители. Сред най-набъбналите е Министерството на земеделието, чиято администрация расте на фона на постоянните  скандали за проблемно усвояване на еврофондовете, предаде Сега. А бумът на нови  структури предстои - ще бъдат създадени агенции за електронното управление и за сертифициране на средствата за земеделие от ЕС, ще се структурира агенция за икономически растеж, ще има и национален инспекторат в образованието.От МЗХ отрекоха инфото.



   Държавната и общинската администрация наброяват 136 465 души, съобщи миналата седмица министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Според статистиката работещите в България са 2.2 млн. Това означава, че всеки 16 българин е чиновник.



  А операцията по разделяне на три на бившето министерство на икономиката и енергетиката доведе до увеличение 10% на общата численост на тези структури от 808 на 881 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.