Свързани новини

28.06.2016 09:34

Полша поиска повече права за страните-членки на ЕС

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Френско-германският дует не е в състояние да постигне нещо ново за Европейския съюз, заяви полският министър-председател Беата Шидло.


"Париж и Берлин смятат, че интеграцията в Съюза трябва да се засили. Ние обаче мислим, че не може да продължаваме по този път", каза Шидло в телевизионно интервю, цитирано от Франс прес.


Лидерът на управляващата в Полша партия "Право и справедливост" – Ярослав Качински, поиска преди дни промени в механизма за вземане на решения в Евросъюза с повече права за държавите-членки, а вчера външният министър Витолд Вашчиковски призова и за персонални промени:


"Британски политици обявиха оставките си заради Брекзит, а ние обвиняваме европейските власти за грешките. Създалата се ситуация трябва да даде известно отражение и поне част от европейските политици трябва да си понесат последствията. Трябва да дадат възможност на нови хора да преговарят, нови експерти, които няма да са обременени с тези грешки и това поражение което беше Брекзит, и ще изработят новата позиция на Обединеното кралство и Европа", допълни полският външен министър, предаде БНР.


Вчера лидерите на Германия, Франция и Италия призоваха от Берлин останалите страни от Евросъюза да дадат "нов импулс" на сътрудничеството в сферите на сигурността и икономиката.


Припомняме, че в навечерието на срещата на върха на европейските лидери Чехия в пряк текст поиска оставката на председателя на правителството на ЕС Жан Клод Юнкер.


  „Той не е човекът за поста”, заяви външният министър на средноевропейската държава Любомир Заоралек. Чехия също настоя за поемане на лична отговорност за Брекзит на върха в ЕК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец