01/02

Свързани новини

27.06.2016 16:25

Стриптизьорка направи път за 5,4 млн. лв.

Видян 9849 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 4.7500
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Селски път от 5 км е финансиран по Програмата за развитие на селските райони с 5 394 108,36 лв. Комисионната за кмета била 40%, твърдят участници в строителството, цитирани от сайта Биволъ. За да се постигне тази корупционна компонента строежът е извършен некачествено: не са вложени материалите по проект, а други са подменени с по-евтини. И проектантът, и строителния надзор и Държавен фонд Земеделие си затварят очите.



На практика планинската отсечка Сапарева баня – Паничище е финансирана, като за магистрала. При максимална цена от около 700 000 лв. на километър за подобен път, в конкретния случай е платен над милион на км. От ДФЗ твърдят, че плащането е станало по утвърдените процедури, след приключване на всички административни проверки от страна на ведомството.
Сигналът към Биволъ по този случай беше подаден от собственик на строителна фирма, която е участвала като подизпълнител в изграждането на пътя. Името му е Николай.  Той разказва, като очевидец: „…Кметът Сашо Иванов ни разпределяше процентите в консорциума, как трябва да бъде създаден консорциум за тази поръчка, преди още да бъде обявена и одобрена от ДФЗ.“


„Господин Глосов (б.р. избраният изпълнител) спомена, че е върнал 40 %  комисионна на кмета“ (. 30% от работите по пътя не са извършени, като например полагането на битумизирана баластра. В дренажната система пък бетонните тръни са подменени с такива от PVC. При проверка на място се оказа, че в по-голямата си част дренажната система не функционира. Според експерта около 40% от средствата, които е трябвало да бъдат вложени с обекта са били откраднати.
Една от фирмите в консорциума е регистрирана на името на интимната половина на Румен Еленков Петров – консултант по европейски проекти. Това е Лоримар 13, която е регистрирана на името на Глория Видолова – популярен модел и танцьорка в нощен клуб, която няма нищо общо със строителния бизнес.



 ДФЗ трябва да извърши последващ контрол, какъвто до момента не е правен.














Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще