27.06.2016 10:46

През август ще пристигнат 110 нови автобуса

Видян 1106 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Първият от новите трамваи, който от есента ще пътува по линия №1 вече пристигна”, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на Нова телевизия вчера. „Очаквам до 30 юни да пристигнат и първите 10 от реновираните трамваи от Прага. През август пристигат и 110 нови автобуса, с които продължаваме модернизацията на градския транспорт, която започнахме със 126-те нови автобуса миналата година. На 31 юли ще е готова отсечката на метрото до кв. Хладилника и работим така, че до 2019 г. да имаме поне още 12 км новаметромрежа от третия лъч и средната възраст на автобусите да бъде до 5-7 години”, каза още тя.



„Има повече от 20 вида карти за пътуване", каза кметът по въпроса за новата цена на билета. Тя е възложила програма за постоянен контрол по т.нар. рискови линии - тези, по които пътуват най-много гратисчии, понеже съвестните пътници се дразнят. Иначе Фандъкова не е възлагала увеличение на броя на контрольорите, но пък е наредила у всеки шофьор да има билети и монети за връщане за пътниците, които нямат точно 1,60 лв., за да си купуват от автоматите в тролеите и трамваите.



Кметът коментира и една от горещите теми от последните дни - учителските заплати. „Не трябва да се обещава, а да се поемат ясни, конкретни ангажименти, след като си съгласувал с всички страни, от които зависи", заяви Фандъкова, визирайки обещанието от вицепремиера и министър на образованието Меглена Кунева на учителския събор увеличение от 10%, а недоразумението, което се получи, обясни като  „липса на добра комуникация и подготовка да се отправят послания към 12 000 учители”.



„Много внимателно трябва да се отправят посланията”, повтори Фандъкова и отчете, че никой не е обърнал внимание на акцента от нейното изказване на учителския събор - в системата на образованието да се търсят практиките на иновативните училища.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,