Свързани новини

24.06.2016 10:56

Спешна среща при Юнкер заради Брекзит

Видян 1420 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Ръководителите на Европейския съюз започват спешни разговори, за да решат какво да правят след решението на британците страната им да напусне ЕС, предаде БНР.


   Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква спешна среща с участието на лидерите на Европейския съвет Доналд Туск и на Европарламента Мартин Шулц, наред с премиера на Холандия Марк Рюте, чиято страна е ротационен председател на ЕС.


   Четиримата ще се опитат да съгласуват обща европейска позиция по резултата от британския референдум. По-късно днес отделно ще се съберат еврокомисарите.


   Междувременно председателят на Европейския съвет Доналд Туск увери, че Европа ще запази своето единство, въпреки резултатите от британския вот:


   Днес от името на лидерите на 27-те страни членки мога да кажа, че ние сме решени да запазим нашето единство като общност от 27 държави. За всички нас Европейският съюз е рамката за нашето общо бъдеще. Искам да ви уверя, че няма да има законов вакуум  и докато Великобритания напусне общността, европейското законодателство ще продължи да се прилага спрямо страната, както и в самата нея.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

лъв