Свързани новини

23.06.2016 17:21

Общинските фирми в София са приключили годината с печалба от над 7.3 млн. лв.

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Над 7 млн. лв. е печалбата на общинските дружества през изминалата година. От 13-те, които оперират на свободния пазар, само две не са на печалба - ВиК София и Спортна София, отчете Николай Стойнев - председател на Стопанската комисия в Столичния общински съвет. „Общинските дружества, които през годините са работили на загуба, в момента отчитат добри финансови резултати”, похвали се той и като показателен пример за това даде ЕГИДА, която вече излиза на печалба.


  „Дружество, което години наред трупаше загуби, вследствие на оздравителния план, който приехме, реализира печалба от 105 000 лв. за 2015 г. През 2014 г. имаше 995 000 лв. загуба. Преструктурираните през 2014 г. Галатея и Озеленяване също работиха години наред на загуба, но с вливането им в Софийски имоти и Пазари Юг бяха покрити натрупаните задължения и сега двете увеличават печалбата си", каза Стойнев. По думите му, именно Софийски имоти е дружеството, което е построило първият от 30 години насам парк в София - Възраждане.



  Най-сериозна печалба имат Общински пазари - 2.7 млн. лева, Чистота-Искър - 2.315 млн. лв. и Софийски имоти - 1.407 млн. лв., и то след приспадане на данъците върху печалбата.



   Центърът за градска мобилност (ЦГМ) също бележи значителен ръст на приходите. За три седмици са продадени близо 23 000 карти за градския транспорт, т.е. по 1000 на ден.  Това означава, че драстично се вдига и процентът на хората, които използват абонаментни карти, който бе 85%. Очаквано броят на продадените карти се увеличава, при положение че еднократното пътуването с тях излиза на софиянци от 36 до 44 стотинки в зависимост от вида й.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

дева