Свързани новини

23.06.2016 13:25

Германия ще укрепва източния фланг на НАТО

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Канцлерът на Германия Ангела Меркел подчерта, че правителството ѝ е ангажирано с укрепването на източния фланг на НАТО, броени дни след като външният ѝ министър поиска "да няма дрънчене на оръжия", което би ескалирало напрежението с Русия, предаде Ройтерс.


    Меркел заяви, че Германия ще продължи да води редовен диалог с Русия, но добави, че има "нови заплахи" в близост до Европа и е решена да увеличи разходите си за отбрана и да укрепи НАТО.


    Правителството е съгласно с решението на НАТО в дългосрочен план да отделяме 2 процента от нашия БВП за отбрана. Смятам, че това ще бъде подкрепено от всеки в правителството. Това е позицията на правителството, заяви Меркел.


    Изказването ѝ идва, след като по-рано тази седмица външният министър Франк-Валтер Щайнмайер поиска да не се предизвиква враждебна реакция у Русия.


   Това, което не трябва да правим сега, е да дрънчим с оръжия и да надаваме шумни бойни викове. Който смята, че символични танкови паради по източната граница на алианса ще донесат повече сигурност, се лъже. Ще е добре да не създаваме претексти за подновяването на една стара конфронтация, каза Щайнмайер за в. "Билд".


   Говорител на външния министър отрече изказването му да е било пряко свързано с военни учения на НАТО и плановете за увеличаване на войските на Алианса в Източна Европа.


   Изявлението на Щайнмайер разкрива растящите разногласия в германското коалиционно правителство между неговите социалдемократи и консервативните християндемократи на Меркел. В Германия ще се произведат федерални избори догодина, отбелязва Ройтерс.


   Щайнмайер призовава за постепенно облекчаване на санкциите на ЕС срещу Русия с напредъка на Москва в прилагането на Минските споразумения за прекратяване на огъня в Източна Украйна, докато Меркел настоява санкциите да бъдат отменени едва когато Минските споразумения бъдат напълно приложени.


  Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.