20.06.2016 15:02

Столичната община ще почиства речните корита с 1,2 млн. лв

Видян 1494 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община е заделила 1,2 млн. лв. за почистване на 35 км речни корита през тази година, като 24 км вече са почистени, каза кметът на София Йорданка Фандъкова.


„Работим в две посоки, от една страна подготовка за реакция при кризи и от друга - превенция", обясни тя и допълни, че два пъти в годината специална междуведомствена комисия прави огледи на всички реки на територията на столицата и изработва програма за тяхното почистване. По думите й, през 2016 г. комисията е одобрила първия етап от почистването на р. Искър, който обхваща района от летището до Чепинско шосе. Общината е подала документи за участъка от Панчарево до летището. Кметът допълни, че в момента се избира изпълнител.


 „Река Искър планово не е почиствана от много години. Миналата година го направихме аварийно, тази пролет - също. Истината е, че трябва да се извършва основно и периодично", коментира Фандъкова.
„Под постоянно наблюдение са всички водостоци на Околовръстен път, тъй като там се вливат отоците от Южната дъга и на практика опасността от заливане винаги е много голяма”, коментира зам.-кметът на Столичната община Мария Бояджийска. „При всеки дъжд правим основно почистване на всеки един от водостоците, започвайки от кв. Горубляне и приключвайки на бул. Ломско шосе", уточни тя. По думите й почистването на речните корита в София върви по план и отчете, че работата по основните речни корита, които преминават през центъра на града вече е приключила. „Важно е да се знае, че се работи по всички малки реки, които са в крайните квартали, като Витоша, Панчарево и Нови Искър", подчерта Бояджийска.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали