Свързани новини

17.06.2016 15:10

Китобойна флотилия

Видян 2296 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 2.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Помните ли филма Кит – един от най-смешните в цялата история на българското кино и супер верен за днешното ни време, макар да иронизира Тодор Живков преди 45 години? Разказва се за българската рибна промишленост, която не може да хване една риба – даже цаца („Цаца, ама риба – риба, ама цаца”). И щом на един от корабите хващат една хамсия и рапортуват, от началник към по-висок началник, до върха хамсията вече се е превърнала на кит. Та най-големият началник – в ролята е Калоянчев – решава: ще се прави китоловна флотилия...Сетихме се за това не покрай данданията с флотилията, в която сме щели били да участваме, та да воюваме срещу Русия. Да участваме с какво? С двете фрегати, дето тепърва ще ги поръчваме или сами ще си ги правим, които отишлия на Путинския икономически форум министър Лукарски интелигентно бил предложил да правим с руснаците, сигурно забравил, че ЕС, в който членуваме им е наложил икономически санкции, хеле пък върху военните технологии, където има и забрана от НАТО?!


В сряда президентът,чул – недоразбрал какво имал предвид колегата му от Букурещ като му казал, че не е лошо да направим учения, се хвърли да ни обяснява каква инициатива започваме в Черно море – да трепери Кремъл от нашата бъдеща обща флотилия. Ние не сме забравили, че неотдавна той обеща най-официално, че ставаме съюзници с Украйна и Румъния срещу Русия. В четвъртък вече той каза, че не е казал подобно нещо, а премиерът направо си заяви, че който е много смел като министрите Митов и Ненчев – лично ще го прати да воюва с руснаците. Борисов заби и една фраза, за която сигурно още в момента е започнал безкрайно да съжалява: „Няма да се разхождат военни в курортите МИ”.


Та и от тази китобойна флотилия, завършила безславно като филмовата от преди 45 години, нищо не остана, освен в началническите мечти. Както се пееше във филма: „От нищо правим нещо и веем знамена”.


Какво остава ли? Ами фалита на НЕК след решението по делото, в което Русия ни осъди за 620 млн. евро, които по признанията на премиера, нямаме откъде да вземем. Шумът около флотилията всъщност имаше за цел да замъгли точно тази новина. Наивно е да било да се смята, че ще успее. Толкова наивно, колкото и представянето на хамсията за кит от филма. Разликата между него и живота е, че това, което на екрана предизвиква смях, в действителността често води до големи сълзи.


 


Автор: СЛАВА 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание

Финансовото ви състояние е поставено на изпитание.