Свързани новини

17.06.2016 11:06

Шок след убийството на Джо Кокс

Видян 1266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

 

Убийството на британската депутатка Джо Кокс само седмица преди съдбоносния референдум за членството в ЕС предизвика силен шок във Великобритания и по света.  

 

     Народна представителка от опозиционната Лейбъристка партия, беше простреляна по време на разговор с избиратели в градче край Лийдс. Нещата започнали като караница и преминали в бутаница между човек от публиката и нея. След това мъжът я нападнал с пистолет и викове: Британия на първо място. Той стрелял два пъти в нея от близко разстояние. Дамата се свлякла кървяща между две коли пред градската библиотека, където бил митингът. Очевидно е бил поддръжник на излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз, докато политичката е агитирала за оставане в Общността. 41-годишната депутатка е закарана с вертолет до окръжната болница в Лийдс, къде малко по-късно почина.


Вчера първи спряха кампанията привържениците на запазването на британското членство в ЕС.


"Трагедията шокира всички, които участват в кампанията, особено онези в Йоркшър, които работеха с Джо Кокс. В светлината на тази ужасяваща новина ние прекъсваме кампанията днес и утре", написа снощи във Фейсбук директорът на кампанията "По-силни в Европа" Уил Стро.


После същото решение обявиха и привържениците на Брекзит.


"Цялата партия и цялото лейбъристко движение - дори цялата страна, са в шок от ужасяващото убийство на Джо Кокс", каза лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин. 


Премиерът Дейвид Камерън нарече убийството на опозиционната депутатка "трагедия". "Тя беше активен и ангажиран член на парламента", каза той и изрази дълбоко съчувствие на нейния съпруг Брендън и на двете им деца. Премиерът отмени планираната си реч на митинг в Гибралтар заради трагичната гибел на политическата си опонентка. 


 Източник: Дир.бг.





Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог