Свързани новини

16.06.2016 11:32

Йотова: Спирането на европари в земеделието е неоспорим факт

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„В момента има процедура към България, продължава одита, гледат се разходите, които са извършени за 2015 г. по Програмата за селските райони, като има забележки по отношение на редовността на проектите, а също и по отношение на обществените поръчки”. Това заяви евродепутатът от левицата и член на ИБ на БСП Илияна Йотова по Нова телевизия, която е получила тези отговори от Европейската комисия. По думите и този отговор моментално изключва възможността към момента да са разплатени всички средства от страна на ЕК. „Отговорът, че са получени всички средства от ЕС, просто не са истини”, категорична бе тя.


Илияна Йотова обясни, че е получила отговор от ЕК, не от нейния говорител, на нейни три конкретни въпроса. Въпросите са следните - дали ще има финансови корекции по Програмата за селските райони за България, кои са най-честите грешки, за да се налага такава корекция и каква ще бъде сумата, която няма да бъде изплатена на страната ни. Тя обясни, че въпросите ги е задала, по настояване на част от българските общини, някои от които малки. „Хората се притесняват, че ако се наложат сериозни санкции и корекции, една част от тези общини ще бъдат изправени пред фалит”, категоричен бе евродепутатът.


Илияна Йотова обясни, че към България има процедура по два регламента. „И двата регламента определят как ще се накажат грешките за несвършената работа в България, защото ЕК казва, че не е получила разумно уверение за това как разплащателната агенция на Фонд „Земеделие” е разплатила проектите в страната и няма достатъчно информация за това. Не приема и доклада на Сертифициращия орган. Казвам, че ЕК ще наложи финансови санкции. А въпросните 1,1 млрд. е една събрана сума”, каза също тя.


Никой от народните представители на БСП, още повече председателят Корнелия Нинова са се извинявали на когото и да било


„Нито един от народните представители от БСП, още повече председателят Корнелия Нинова са се извинявали на когото и да е било. Ние живеем в Парламентарна република и опозицията има право да задава своите въпроси и да получава отговори”. Това заяви Илияна Йотова по повод появилата се информация, че председателят на БСП Корнелия Нинова е поднесла свои извинения на зам.-министър Грудев, по повод еврофондовете.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне