Свързани новини

15.06.2016 18:00

ЕК не е заверила плащания за € 552 млн. по селската програма

Видян 2613 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Европейската комисия не е заверила плащанията за 2015 г. в размер на 552 млн. евро по Програмата за развитие на селските райони 2007 – 2014 г. Пaрите по две мерки по ПРСР са временно спрени, съобщи ЕК.



България и ЕК спорят и за плащания в размер на около 300 млн. евро по ПРСР 2007-2013 г., по които вървят т.нар. помирителни процедури, видно от публикуван документ на страницата на Министерството на земеделието и храните, предаде Медиапул.
В същото време трети ден продължава публичната кавга между БСП и ГЕРБ дали има спрени плащания по ПРСР и колко пари губим.
Въпросът е бил обсъден и на заседанието на правителството. "Не мога да разбера тая омраза, която те кара да градиш политика на базата на лъжата и да я тиражираш всеки ден", възмути се премиерът Бойко Борисов.



"Аз никога не съм пожелавал на когото и да било да се спират фондове, защото това са пари за хората, за държавата, за България. Това е просто безотговорно. Сигурно, ако на тях им дадат право в Брюксел, първи те ще спрат фондовете за България, само да е зле кабинетът в момента, без да мислят, че това удря държавата", допълни Борисов.



Сайтът Биволъ публикува в оригинал писмото от Брюксел. От него стана ясно, че ЕК има забележки по отношение на доклада на Сертифициращия орган на държавен фонд Земеделие за финансовата 2015 г. Това е периодът 16 октомври 2014 - 31 декември 2015 г.
Притесненията са по плащанията по мярка 214 - за агроекология, и мярка 213 – плащания по Натура 2000 за земеделски земи. Нередности и липса на прозрачност са установени и в обществените поръчки на общинската мярка 321.
От българска страна не са докладвали коректно сгрешените обществени поръчки и ЕК смята, че те са за значително по-голяма сума.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева