Свързани новини

15.06.2016 14:24

Форбс: Кристалина, няма надежда за теб, ами си гледай $7 млрд. проблемни в евробюджета

Видян 5233 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Има още един избор, който променя съдбините на света и сгрява пространството (б.р. другият е за президент на САЩ). Докато лобирането за следващ генерален секретар на ООН набира пара, има твърде много светкавици, жега и скрити скандали. Те са предизвикателство за водещия кандидат Ирина Бокова, глава на ЮНЕСКО и бивш външен министър на България – жена, източноевропейка, успял дипломат, всичко предписано за ролята. Тя обаче има две сенки, и двете  женски, които са: Сузана Малкора, сегашен външен министър на Аржентина и бивш чиновник в ООН по миротворството по време на разрушителна мисия в Африка, и Кристалина Георгиева, топ чиновник в ЕС, отчаяно търсеща номинация, тъй като нейната родина България вече номинира съперничката и сънародничка Бокова.



Георгиева има проблем, който не може да надмогне – руснаците автоматически я отхвърлят. Даже го написаха конкретно в държавния си вестник.
Тя бе и си остава кандидат без надежда и просто трябва да се откаже заради всички – собствената й страна, ООН, света. Но не само не го прави, ами е удвоила бутането. Да направим малка пауза преди да посочим последните събития. Няма как да бъдат игнорирани онези 7 млрд. долара еврофондове, похарчени „неуместно” според отчетите на Брюксел в нейния бюджетен ресор. Тя, освен другото, няма и никакъв опит в дипломацията, а и това е нещо, без което не може генерален секретар на ООН. След 6 години в ЕК тя не се научи да говори френски, което е проблем за Франция (б.р. и тя като Русия е постоянен член на Съвета за сигурност, който избира новия генсек).



Какво тогава я кара да мисли, че може да се пробута? Има стара балканска поговорка, че по-добре съседът да е зле, отколкото ти добре. Какво друго да е, което я кара? А може просто да иска да разстреля надеждите на родината си да има световен лидер. Няма съмнение, че е твърде възможно, на фона на безспорно интригуващия спектакъл, какъвто представлява българският спаринг, ООН да не подкрепи никоя от двете воюващи страни и да избере третата – аржентинката. Което казва всичко за характера на Георгиева...



Няма съмнение, че разпределянето на милиардите от евробюджета й е създало лични лоялности във връзка с бюрократичните услуги за сметка на нейната страна. И нищо чудно, че бивш нейн колега като експрезидента на ЕК Барозу направи задкулисно лобиране за Георгиева на конференцията на Билдерберг. Клубът има репутация с клонингите си на най-високо ниво, което е плод на всякакви теории на конспирацията, но българският премиер отказва да подмени избора си на кандидат. Явно на всички равнища про-Георгиевата офанзива търпи поражение”, пише във вторник, 14 юни авторитетното американско списание Форбс.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец