Свързани новини

15.06.2016 10:55

Нинова и Грудев в агросблъсък за 1, 1 млрд. лева

Видян 1642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Съдбата на над 1, 1 млрд. лева по програмата за селските райони вкара в скандал лидера на БСП Корнелия Нинова и ресорния зам.-министър Васил Грудев. Подозренията за нарушения са за миналата година. Според управляващите обаче парите са вече у нас и от Брюксел имат чисто технически въпроси към нашите чиновници.


   Нинова показа в студиото на Тази сутрин на бТВ документ от ЕК, от който се разбира, че крупната сума е спряна заради грешки в обществените поръчки, незаконосъобразни разходи и твърде късно конструиране на сертифициращия орган.


   „Правителството е поканено на 12 октомври на двустранна среща в Брюксел, на която да бъде оценена сериозността на нарушението и ефекта от него върху бюджета на ЕС”, обяви тя и допълни, че на тази среща ще стане ясно колко от тези пари все пак ще стигнат до България.


  „Тези пари няма да бъдат върнати от Европа на България. Те ще се поемат от националния бюджет, в бюджета няма предвиден такъв разход, този разход ще бъде покрит от нов заем”, заяви Нинова.


   По телефона се включи зам.-министър Грудев, който определи казаното от нея като спекулация. Той посочи, че на 10 март т.г. плащанията за миналата финансова година са възстановени в бюджета, а в случая до България, Франция и Италия са изпратени допълнителни счетоводни въпроси.


   Грудев обясни, че сертифициращият орган е направил проверка на 1200 транзакции на Държавен фонд „Земеделие”, а ЕК счита, че трябва да са повече.


   Нинова директно го обвини в лъжа, като посочи, че не се впечатлява от заплахите на управляващите, че ще я съдят: „Ако да казваш истината, да бъдеш опозиция и да критикуваш управляващите е основание за съд, това поставя въпроса за демокрацията”.


   Тя прикани останалите политици да гледат собствените си партии вместо да коментират готова ли е БСП са предсрочни избори. До средата на юли, когато приключва вътрешното допитване, социалистите ще мълчат и по „президентската” тема.


   Корнелия Нинова посочи, че с партийна делегация е положила цветя на паметника на Тодор Живков в Правец от уважение към местната партийна организация, но и към историята. Поради същата причина тя смята и че монументът на Бузлуджа трябва да се ремонтира – с усилията както на БСП, така и на държавата, съобщи бТВ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп