Свързани новини

14.06.2016 14:13

US посланици агитират за ТПТИ с несъществуващ доклад на БАН

Видян 1668 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Докладът на Българската академия на науките, с който двама US посланици ни агитираха за ползите от Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ) е несъществуващ. А анализът на ефектите от ТПТИ не е изпълняван от БАН. Това стана ясно от отговор на вицепремиера по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена Кунева до народния представител от БСП Георги Гьоков. Кунева обясни, че цитираният анализ е разработен от екип учени, работещи в САЩ и е станало объркване.



Припомняме, че на 3 декември 2014 г. тогавашният US посланик  у нас Марси Рийс аргументира ползите за България от ТПТИ с проучване на БАН. Това се случи по време на конференцията Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции: перспективи пред малкия и средния бизнес, в която участва и Меглена Кунева. „Очакванията са за повишаване на износа на България за САЩ със 7,7%, според проучване на БАН“, каза тогава Рийс.



На 18 декември 2014 г. сдружение Солидарна България съобщи, че американката цитира несъществуващ доклад. Организацията се позовава на информация от проф. Иван Ангелов – член-кореспондент на БАН, учен от Института за икономически изследвания на академия. „Такива анализи не са правени“, заяви проф. Ангелов.



На 20 май 2016 г. новият посланик на САЩ Ерик Рубин отново рекламира ползите от подписване на ТПТИ, позовавайки се на същия несъществуващ доклад, и повтори думите на предшественичката си.



От сдружение Солидарна България са изпратили писмо на официалния електронен адрес на посолството на САЩ в София с молба докладът да им бъде предоставен, тъй като не може да бъде открит, но отговор все още няма.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху