Свързани новини

11.06.2016 09:49

55% от британци подкрепят Брекзит

Видян 1469 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

               Във Великобритания все повече нараства броят на хората, които искат страната им да напусне Европейския съюз. Подкрепящите "Брекзит", тоест излизане на страната от Общността, вече са 55% от хората, а за оставане се обявяват 45%. Това сочат резултатите от ново проучване на агенция "ORB", поръчано от в. Индипендънт.

Това е най-голямата преднина на привържениците на напускането на Съюза, в рамките на проучванията на конкретната агенция. Преди 1 година, преднината от 10 пункта е била в полза на искащите оставане. Интересен нюанс в проучването е, че 70% от хората на възраст между 18 и 24 години са отговорили, че предпочитат страната да бъде част от ЕС, предаде БНР.


 Британското правителство е „паникьосано“ относно растящата подкрепа за напускането на ЕС, предаде The Telegraph. Това доведе до промяна в стратегията на  лагера на поддръжниците на оставането в ЕС и те предприеха серия от персонални нападки срещу Борис Джонсън – един от лидерите на инициативата за Брекзит.


Екипът на премиера Дейвид Камерън е възприел стратегията „отстранете Борис“, според която ще се разреши на членове на правителството да твърдят, че той е подкрепил кампанията само с цел да подпомогне амбицията си за премиерския пост и да се асоциира с Найджъл Фараж, лидера на ЮКИП.

В знак на това, че според пазара „Брекзит“ е все по-възможен, индексът FTSE-100 претърпя в петък най-големия си спад за един ден от началото на кампанията за ЕС, губейки 1.86%. Също така британската лира се обезцени, след като допитване даде 10% преднина на кампанията за „Брекзит“, предаде Фокус.


Референдумът за оставане на Великобритания в ЕС ще се проведе след по-малко от 2 седмици - на 23 юни.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще