Свързани новини

23.01.2009 10:33

Василев: Мафиотите са по-дисциплинирани от чиновниците

Видян 1611 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Много хора нарекоха акцията срещу Галевите публична, но виждаме, че тази публичност доведе до съответния резултат. При нея бяха документирани първоначално получените оперативни данни. Образувахме досъдебно производство, на първи етап - срещу неизвестен извършител, за пране на пари.


След което го обединихме с делото срещу Христинка Ангелова, която е счетоводителка на двамата бизнесмени, и в момента се води разследване по това общо дело". Това казва пред вестник "Монитор" Роман Василев, прокурор от Софийска градска прокуратура и добавя: Напук на всички, които искаха да омаскарят МВР, ДАНС и прокуратурата, ние демонстрирахме последователност. Независимо кой какво говори в медиите и в Народното събрание. Според него "рекетът е престъпление, което трудно се доказва". "Трябва да разполагаме с лица, които да имат гражданската съвест и смелостта да се явят като свидетели, вследствие на което т.нар. рекетьори да бъдат заловени на местопрестъплението. В конкретния случай имаме свидетели, които документират дейността. В това число при задържането бяха ползвани съответните спецсредства. Обвинението срещу тях е за организирането и ръководенето на престъпна група, която е вършила тежки престъпления в страната и чужбина, наказуеми с повече от пет години. Създадени са взаимоотношения и по тези текстове в Наказателния кодекс са повдигнати обвиненията срещу Галев и Христов", казва още Роман Василев.
По повод на информациите, че преди акциите бизнесмените са били предупреждавани за тях с есемеси Василев съобщава, че те се опитват да запушат пробойните. "Далеч съм от мисълта, че такъв род деяния не се вършат. Имаме конкретни данни спрямо определени служители и се предприемат съответните мерки. Както по отношение на служителите на МВР, така и по отношение на други служители", подчертава прокурорът. Роман Василев подчертава, че в престъпните среди почти няма изтичане на информация. "За разлика от част от държавните служители престъпната групировка е много добре организирана, спазват се йерархията и правилата на поведение. При тях понятието респект и спазване на конспирацията е изключително важно...Трудно проговарят, трудно се захващат връзките им, отделни лица правят точно определени движения и повече от това не знаят. Степента на изтичане на информация е много малка. За разлика от средите на държавния апарат. В него са достатъчно случаите на изтичане на информация с комерсиална цел в услуга на престъпниците", казва в заключение Роман Василев. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

стрелец