Свързани новини

10.06.2016 15:05

Обявиха Кристалина за генсек на ООН на среща на световното правителство

Видян 3282 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 3.6667
много слаба слаба добра много добра страхотна

           Европейският комисар Кристалина Георгиева присъства на заседанието на групата Билдерберг в Дрезден вчера, където бившият председател на ЕК Жозе Мануел Барозу я рекламира като следващия генерален секретар на ООН, разкри EurActiv.com.

    Близо 130 представители на големия бизнес, политиката и науката от общо 20 държави се събраха за едно от най-тайните събития в света – ежегодната конференция на Билдерберг. Така се нарича групата на западния елит, която се опитва да поддържа трансатлантическите връзки или т.н. световно правителство.

    В официалния списък на участниците в иначе обвитата с мистерии среща присъства името на Георгиева. Според програмата на Комисията тя наистина е била в Германия по това време. Въпреки че в нея не се споменава нищо за Билдерберг. Кристалина е държала реч на конференция в Берлин, посветена на мястото на Европа в променящия се свят, а също така се е срещнала в Дрезден със Станислав Тилич, премиера на Саксония.

   EurActiv поиска от изпълнителната власт да потвърди или отрече дали Георгиева е участвала в срещата и получи потвърждение, че участието й е в лично качество.


    Пред български медии, Георгиева заявила, че е присъствала на срещата в лично качество, но "представлявала позицията на Комисията".

    Името на еврокомисаря се появява в списъка на присъствалите заедно с личности като премиера на Холандия Марк Рюте,  ръководителя на МВФ Кристин Лагард,  министъра на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер, лидера на партия Нова демокрация в Гърция Кириакос Мицотакис, министъра на финансите на Ирландия Майкъл Нунан, бившия държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, Барозу и други.

  Бившият президент на Европейския съвет Херман Ван Ромпой беше домакин на събитието, когато то бе в Брюксел и така си осигури назначаването си на поста през 2009 година. 


  Барозу присъства на събиранията, без да ги пази в тайна. През 2015 г. Комисията одобри неговия план да стане член на ръководната група на конференциите на тайното световно правителство. Във вторник (07 юни) по време на посещението си в Българи той  е поискал  от министър-председателя Бойко Борисов да промени българската кандидатура за висшия пост.

  На 8 февруари българското правителство обяви, че Георгиева ще продължи с нейните задължения, за да сложи край на спекулациите, че тя ще се кандидатира за генсек на ООН. В същия ден Борисов потвърди номинацията на Ирина Бокова, която в момента е шеф на ЮНЕСКО, като кандидат на България за мястото на Бан Ки-мун, чийто втори мандат изтича на 31 декември.


  Но EurActiv научи, че Георгиева е изпратила бившия португалски евродепутат Марио Давид да лобира за това друга страна да я номинира за висшия пост. Според източници Давид поддържа тесни контакти с правителствата на Унгария и Албания.

  Източник от ООН твърди, че наистина друга страна от Източна Европа може да номинира Георгиева, като е споменато името на Албания. А последното изслушване на новите кандидати може да се проведе около 10 юли.

  Ако друга държава номинира Георгиева, това ще бъде прецедент в практиката на ООН.

  Поддръжници на Кристалина в София, които са в близост до Фондацията на Джордж Сорос Отворено общество, оказват натиск върху Борисов да оттегли кандидатурата на Бокова, но явно премиерът няма такова намерение.

  В същото време 9 страни от 15-членния Съвет за сигурност на ООН вече изразиха подкрепата си за Бокова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Виктория Асенова

Гонзо уволни 1 от Ергенът

Българският футболен съюз освободи ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви