Свързани новини

09.06.2016 17:36

И сръбската църква няма да участва на Всеправославния събор

Видян 1643 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Носителят на орден Стара планина Вартоломей, който насред София заяви, че нямало Българска православна църква, търпи пълен провел на своя Всеправославен събор. Агентът на турското разузнаване МИТ, наричан Вселенски патриарх, комуто власките олигарси братя Диневи приживе издигнаха паметник, имаше намерение на остров Крит да се титулова нещо като православен папа. По този начин Ердоган желае да го постави като антитежест на Русия в православния свят. Ала номерът му не минава.



След българската, руската и грузинската, вече и сръбската църква обяви, че няма да участва във фараонщината на българомразеца. В документа на белградската патриаршия се отбелязва, че преди свикването на този исторически форум е необходимо да се отстранят разногласията  между отделните църкви, за да


се стигне до консенсус и да се доработят проектодокументите, които се предполага, че ще бъдат приети на събора.
Като причини за това решение сръбският патриарх Ириней посочва недоволството и критичните забележки на някои от представителите на неговата православна църква по отношение на текстовете, подготвени в предсъборния период. Посочват се също така „неотменимото решение на Антиохийския патриарх и патриарха на България да се въздържат от участие в Събора“, както и „проблемите в отношенията и общуването между Църквите“, в това число – напрегнатите отношения между сръбската църква и румънската патриаршия.
 










Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Министърът на отбраната на страната Луис Петри след среща със заместник-генералния секретар на ръководения от САЩ военен блок Мирча Джеоана

Аржентина иска да стане партньор на НАТО

Аржентина официално поиска от НАТО да я ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Последвайте интуицията си

Ако днес почувствате необходимост да се оттеглите и