Свързани новини

09.06.2016 15:35

Седма присъда срещу България заради полицейска бруталност при Цветан Цветанов

Видян 1746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        
   За седми път страната ни бе осъдена заради действия на МВР при бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и проявена бруталност от неговите подчинени. Този път - при показната акция за ареста на  тогавашния секретар на финансовото ведомство Тенчо Попов. Попов бе задържан на 1 април 2010 г. при наказателна операция на тежковъоръжени барети. За да се похвалят от МВР тогава пуснаха и видео с ареста. На записа се чуват нарежданията на антимафиотите, гласящи: “Падни! Горе ръцете!“. През цялото време невъоръженият заподозрян Попов, който е свален на земята, е държан на мушка, а лазерният мерник се вижда на гърба му, информира Медиапул. 
 Куриозното е, че МВР още не е свалило видеото от сайта си, въпреки че другият задържан по същата акция Николай Цонев вече осъди държавата за воденото срещу него дело.



 ЕСПЧ намира, че родната полиция е нарушила забраната за изтезания, нечовешко и унизително отношение при акцията. Тенчо Попов не е получил и правосъдие, защото държавното обвинение  е отказало да разследва случая. За това на него са присъдени 20 000 лв. обезщетение.



Досега бруталните арести на МВР през първия мандат на ГЕРБ струват на държавата общо 123 000 евро. България бе осъдена за редица знакови операции от мандата му - арестът на Алексей Петров, задържането на сочения за негова дясна ръка Антон Петров – Хамстера, както и операцията срещу братята Йордан и Пламен Стоянови – Дамбовците. Отделно държавата е осъдена по 2 дела заради операция Медузите във Варна и за изказванията на Цветанов по делото Касоразбивачите.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от