08.06.2016 09:55

Нагли крадци задигнаха 2 млн.лв пенсии от пощата в Хасково

Видян 1041 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Нагли крадци обраха Централната поща в Хасково. Случаят се е разиграл около 4:30 ч. сутринта. Обирът е бил дързък и изключително професионален. По непотвърдена информация задигнатите пари са в размер на 2 милиона лв, предназначени за пенсии. От прокуратурата и Български пощи обаче не дадоха официални данни, колко точно е откраднатата сума.


От полицията съобщават, че касите, обект на кражбата, са били три. Предполага се, че нападателите са четирима. Те са успели да пробият в обекта през служебен вход, а преди това са срязали с флекс оградата. За нула време са обезвредили и охранителните. В пощата в този момент е имало само един охранител. Бандитите са го хванали и завързали, а след това го полели с течност, най-вероятно белина, съобщи БНР. След като са взели парите , са опитали да заличат следите си. Коридорите са залети с белина, а отгоре са посипани с косми, най-вероятно взети от фризьорски салон. Според източници, вероятно обирът е подготвян от дълго време. Не е изключено бандитите да са действали с помощта на вътрешен човек.


Охранителят е намерен в безпомощно състояние, но няма опасност за живота.


Касите се охраняват със СОТ, който е неутрализиран. Явно става въпрос за добре подготвена група. Имали са достатъчно информация, за да извършат престъплението. Тепърва ще бъдат разгледани записите от камерите в района. Работим по няколко версии", съобщи директорът на МВР в Хасково Ангел Цанков. Български пощи ЕАД е създала организация за възстановяване на нормалното изплащане на пенсиите.


Полицейските проверки са установили, че има пропуски в сигурността на сградата, за което на охранителите вече е било издадено предписание.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е