Свързани новини

07.06.2016 17:00

Пенсионирането на Маринкова се оказа лъжа

Видян 1930 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като в понеделник новоизбраният генерален директор на БНР Александър Велев уволни директорката на Хоризонт Лили Маринкова, той се опита да го представи като пенсиониране. Истината обаче е, че Маринкова има още 2 години преди да направи стаж за пенсия и директно е била трансферирана на трудовата борса. Освен това дългогодишната журналистка е била премахната не само като директор на Хоризонт, но и като водещ на различни предавания и изобщо журналист в БНР.


"При връчването на заповедта Велев ми каза, че Хоризонт е съсипан и аз съм една от виновните. Малко по-късно имахме среща - целият състав на Хоризонт с Александър Велев и Васил Велев - новопредставения директор на програмата. Там аз помолих Александър Велев да каже пред хората, наистина ли е съсипан Хоризонт. Пред тях той замълча. Защото чисто обективно, данните нe говорят за това. Трябват ми две години стаж за пенсиониране, Велев отсече: "Ще отидеш на трудовата борса". Това заяви Маринкова в интервю пред Клуб Z.


 “Това ми напомни когато навремето Иван Костов си назначи в БНР да води предаване Андрей Владов  - от българската редакция на БиБиСи.  Много демократично звучеше, че е от Бибиси.  Възпитан, правеше дълги любезни интервюта със самия Костов. Ето, и сега БНР трябва да прилича на Бибиси”, добави журналистката.


Тя коментира, че новият директор на БНР е политическо назначение. „В случая познавам почерка на управляващите. Такова единодушие в СЕМ просто не е възможно.  Неслучайно онова момиче начело на СЕМ каза, че той е изминал пътя от протестиращ към генерален директор...(б.р. всъщност е син на офицер от ДС и не е ясно дали самият той не е нечий агент). Ако миналогодишните протестиращи мислят, че това е някаква тяхна победа, скоро ще видят, че ще се обърне срещу тях. Той си спомни, че някога е бил член на Свободно слово и протестиращ, просто капитализира някакви събития от миналото си”, каза още Маринкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак