Свързани новини

06.06.2016 09:32

Кристалина: Ще изгубим 10 млрд. еврофондове

Видян 3466 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


    Повече от година 19 минути пише ли пише за огромното забавяне на България, която в третата година от „новия” програмен период 2014-2020 г. по официални данни на финансовото министерство е усвоила едва 1,78% от еврофондовете. Или 131 млн. от 7,5 млрд., т.е. по-бавен темп от този за същия период при Тройната коалиция. Най-накрая този факт бе забелязан и от еврокомисаря Кристалина Георгиева, която алармира, че „трябва да натиснем педала”, ако не искаме да загубим огромните средства, предвидени за преобразяването на икономиката, земеделието, регионите, транспорта, пътищата, екологията.
Дали най-страшното признание идва като камък, хвърлен от нея в градината на ресорния вицепремиер Томислав Дончев, за да го отстрани от евентуална битка за президентското или премиерското кресло, за които открай  време е гласена самата Георгиева, или камъкът е срещу Бойко Борисов, можем само да гадаем.



На конференция, посветена на Плана Юнкер, по който от 300 млрд. за ЕС не е ясно дали ще успеем да усвоим и поисканите 38 млн. (0,01%), еврокомисарят направо заяви, че „ако бизнесът и администрацията не усилят темповете си и не кандидатстват по проекти от фондовете, ще загубим 10 млрд.лв.”. Тя нарича „новия” период „следващ”, но ние сме вече в третата му година. А 10 млрд. лв. загуба от предвидени 15 млрд. лв. за усвояване, означава блокиране на 2/3 от парите ни от Брюксел.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

водолей

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден план днес

Вашият нестандартен подход ще ви изведе на преден