03.06.2016 17:00

Борисов заплаши с уволнения, ако не намалее контрабандата на цигари

Видян 1489 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

         Няколко директори на областни дирекции на МВР са заплашени с уволнение, ако не намалят контрабандата на цигари. Това предупреди премиерът Бойко Борисов. Изследване е показало, че от началото на 2014 до края на 2015 година в България има голям спад при продажбите на контрабандни цигари, предаде БНР.


  Статистиката сочи, че продажбите на контрабандни цигари са спаднали от 19 % в началото на 2014 до 8,3 % в края на 2015.


Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски уточни пред журналисти, че в края на май на четирима шефове на областни дирекции и на още десетина ръководители на районни управления е даден двумесечен срок, за да намалят нивата на контрабандата с акцизни стоки, включително и на цигари.


  Това означава повече акции, уточни Терзийски.


  Преди това премиерът Борисов препоръча на шефа на полицията да уволни тези полицейски шефове, които не се справят и техните градове фигурират в червената зона на проучването на тютюнопроизводителите. Статистиката на тютюневите компании сочи, че към момента в областните градове Пазарджик, Пловдив, Хасково, Сливен и Перник контрабандата е на най-високите нива. От по-малките градове високи са нивата в Свиленград и Кюстендил.


  Министърът на финансите Владислав Горанов отчете пред компаниите, че благодарение на координираните действия на държавата, за първите пет месеца на годината са събрани 230 милиона лева повече от акцизи на цигари спрямо същият период на 2015 година. Премиерът Бойко Борисов обясни, че методиката да се броят празните цигарени кутии, която е използвана в проучването е най-точната.


  Благодарение на координацията с Европол са разбити и нелегални фабрики за производство в други европейски държави, спомената беше и Полша.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог