Свързани новини

03.06.2016 11:45

Намалиха обезщетението за служителите на МВР на първо четене

Видян 1430 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

            Народното събрание намали обезщетението на държавните служители по Закона за МВР при напускането им от системата от 20 на 12 заплати, това стана с промените в Закона за МВР внесени на първо четене внесени от Министерски съвет, предаде  Фокус.


  В подкрепа на промените гласуваха 116 депутати, 30 гласуваха „против” и 30 гласуваха „въздържал се”. Намаляването на обезщетенията влиза в сила само за служителите, които постъпват на работа в министерството след влизането в сила на закона, но няма да важи за вече работещите в системата.


 Промените включват намаляване на годишния платен отпуск на служителите на МВР от 30 на 25 дни. С част от промените се предвижда административните служителите в министерството да преминат на трудово-правни взаимоотношения към Закона за държавната администрация и с това да им бъдат отнети привилегиите, които имат по Закона за МВР.


  С промените се предвижда увеличаване на правомощията на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” в посока борба с нелегално преминаващите емигранти и хората, които ги прекарват през границата. С промените се въвеждат безвъзмездни трудови договори за бивши служители на министерството, които да подпомагат в работата на МВР. В промените е заложено Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” да стане агенция. С проекта се прецизират и разпоредбите по отношение на даренията, като изрично се предвижда публикуване на информация за сключените договори в публичен регистър. Предлага се и създаване на постоянна централна комисия, която да преценява законосъобразността и целесъобразността на предлаганите договори за дарения. Преминава се на дейностите по приемане, съхранение, пренасяне и доставяне на кореспонденция и материали, съдържащи класифицирана информация, осъществявани към момента от дирекция „Специална куриерска служба” на МВР, към Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ).


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания

Днес е идеален ден за срещи и обсъждания, за публични