01/02

Свързани новини

30.05.2016 10:03

Обновяват четири ключови булеварда в София

Видян 1809 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четири ключови булеварда в София ще бъдат обновени това лято. От летните ремонти общината започна първо обновлението на бул. Монтевидео в кв. Овча купел 1 в участъка от бул. Линкълн до ул. 763. „Въпреки непрекъснатите валежи ремонтът върви в срок. До две седмици 4-лентовият булевард, който е основната пътна артерия в Овча купел, ще се сдобие с нов асфалт, шахти и капаци, с модерно улично осветление, изцяло подменена подземна улична инфраструктура, широки 4 метра тротоари и велоалея”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на реконструкцията на бул. Монтевидео. Очаква се до месец да приключат и отчуждителните процедури в близкия район около Нов български университет, за да се изпълни до средата на есента и вторият етап от проекта. Той предвижда изграждане на продължение на Монтевидео от ул. 763 до Околовръстното шосе, при което тясната калдъръмена уличка, която минава покрай НБУ, ще се превърне в нов 4-лентов булевард.


От 7 юни ще започне вторият голям ремонт – на бул. Владимир Вазов в 5-километровия участък от моста Чавдар до Ботевградско шосе. Ще се обновят основно и намиращите се на него 10 моста, които са в много тежко състояние. Стойността на ремонта е 16 млн. лв. На 1 юли ще започне и довършването на започналата миналата година рехабилитация на бул. Витоша от НДК до Южния парк. Срокът за изпълнението там е 35 дни. Заради строителството на метрото други ремонти в центъра това лято няма да има, обеща Фандъкова.


Извън централната зона от 1 юли ще започне разширяването на бул. Черни връх – до бул. Тодор Каблешков. Целта на проекта е да се изведе движението покрай Семинарията и телевизионната кула максимално бързо до Южната дъга на Околовръстното. От началото на юли ще започне обновлението и на Богатица в кв. Лозенец – от бул. Арсеналски до Джеймс Баучър. „Макар и малка, тя е от изключително значение за движението, а в момента е в много тежко състояние”, поясни Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак