Свързани новини

30.05.2016 10:00

Нелегални имигранти пробиха българо-гръцката граница

Видян 1216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 100 нелегални имигранти пробиха гръцко-българската граница и нахлуха на родна територия през пункта Промахон – Кулата в събота. Чужденците са били разделени на 2 групи. Първата била съставена от 53 мигранти. Те са спипани при претърсване на гръцки товарен влак. Нелегалните са афганистанци. Идвали от импровизирания лагер Идомени на гръцко-македонската граница. Както е известно през последните дни центърът бе евакуиран и обитателите му бяха извозени към вътрешността на Гърция.


Другата група нелегални имигранти била съставена от 34 души, които се опитвали да навлязат във вътрешността на страната ни пеша.


За справяне със ситуацията към границата в събота спешно бяха изпратени родни военни.


Вчера сутринта премиерът Бойко Борисов свика спешно съвещание в областната управа в Благоевград. ‘’Няма пробив на българската граница’’, обяви в края на срещата Борисов. Той съобщи още, че гръцки трафикант е подлъгал чужденците, че ще ги преведе в Македония и е взел от всекиго по 200 евро.


19' припомня, че гръцките власти местят лагерите за нелегални имигранти на българо-македонската граница. За случая с нахлулите в България близо 100 души - дори да бъде пресечен пътят на 2 автобуса, пълни с  ''бежанци'', не се знае колко са минали, без да бъдат хванати.


Вчера стана ясно, че 96-те нелегални мигранти са върнати на гръцките власти. „Държава реагира бързо, като това се дължи на проведеното учение Граница 2016. Отиграването ни помогна в рамките на час бъде овладяна ситуацията", каза шефът на Гранична полиция Антонио Ангелов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и